Επιδόρπια και Σακχαρώδης Διαβήτης

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες με όλους τους άλλους. Οι ειδικοί συστήνουν ισορροπημένο διαιτολόγιο και αποφυγή ακραίων επιλογών, που οδηγούν σε στέρηση με ψυχολογικές συνέπειες και τελικά δεν βοηθούν στη συμμόρφωση.

Οι σύγχρονες διατροφικές οδηγίες επιτρέπουν την ποικιλία των τροφών, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την ποσότητα των υδατανθράκων, στην αποφυγή των λιπαρών, στον εμπλουτισμό με φυτικές ίνες σε συνδυασμό πάντοτε με την ήπια άσκηση και το υγιές βάρος.

Στο πλαίσιο αυτό, η κατανάλωση του επιδορπίου σαφώς πρέπει να γίνεται με προσοχή και σε μικρές ποσότητες, και φυσικά, να επιλέγονται τα σωστά επιδόρπια που δεν επιβαρύνουν την υγεία των ατόμων με διαβήτη.

Η νέα σειρά Sweet & Balance χωρίς ζάχαρη είναι μια ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων, που χάρη στην ειδικά μελετημένη σύνθεσή τους, μπορούν να χορηγηθούν στο πλαίσιο ενός διαιτολογίου μειωμένων σακχάρων με την κατάλληλη καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη ειδικού γιατρού ή διατροφολόγου.

Όλα τα προϊόντα Sweet & Balance έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο και συμβάλουν στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, δηλαδή στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα των Sweet & Balance, ως τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο, είναι ότι απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Αντίθετα, τα τρόφιμα με υψηλό Γλυκαιμικού Δείκτη και υψηλό Γλυκαιμικό Φορτίο αυξάνουν απότομα το σάκχαρο. Ως απάντηση, το πάγκρεας παράγει και εκκρίνει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης, η οποία διευκολύνει την είσοδο της γλυκόζης μέσα στα κύτταρα. Έτσι όλη η γλυκόζη απορροφάται με αποτέλεσμα να προκαλείται υπογλυκαιμία (εξάντληση, πείνα κλπ)

Έτσι τα Sweet & Balance, συνδυάζοντας χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και Γλυκαιμικό Φορτίο, φυτικές ίνες, καθόλου ζάχαρη, περιορισμένα λιπαρά και λίγες θερμίδες, αποτελούν ιδανική πρόταση για άτομα με διαβήτη, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Λαϊκό Νοσοκομείο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, που κατανάλωσαν επιδόρπια Sweet & Balance έως και 4 φορές την εβδομάδα, για 3 μήνες και παρουσίασαν απώλεια βάρους μέχρι και 3 κιλά, μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) και της περιφέρειας μέσης, και επιτεύχθηκε καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση καθώς μειώθηκαν τόσο τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας όσο και η HBA1C.

Τα Sweet & Balance έχουν σε κάθε συσκευασία στοιχεία για τα ισοδύναμα, καθώς αποτελούν βασική πληροφορία για τα άτομα με υψηλές τιμές σακχάρου. Κάθε συσκευασία έχει πληροφορίες και για τον αριθμό των μερίδων καθώς και την διαθρεπτική αξία τους.

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες των Sweet & Balance με τα κοινά επιδόρπια.

Μάθετε περισσότερα για τις κλινικές μελέτες των Sweet & Balance.