Διατροφή χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη και Γλυκαιμικού Φορτίου και σακχαρώδης διαβήτης

Η διατροφή με τροφές χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη (ΓΔ) και χαμηλού Γλυκαιμικού Φορτίου (ΓΦ) συστήνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για τον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, που είτε ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή (διαβήτης τύπου 2) είτε είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι (διαβήτης τύπου 1).

Πιο συγκεκριμένα, τα τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη, χωρίς να προκαλούν μεγάλες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αντίθετα, τα τρόφιμα με υψηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και υψηλό Γλυκαιμικό Φορτίο αυξάνουν απότομα το σάκχαρο. Ως απάντηση, το πάγκρεας παράγει και εκκρίνει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης  η οποία διευκολύνει την είσοδο της γλυκόζης μέσα στα κύτταρα. Έτσι όλη η γλυκόζη απορροφάται με αποτέλεσμα να προκαλείται υπογλυκαιμία (εξάντληση, πείνα κλπ).

Η Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρία (ADA) έχει συμπεριλάβει τα δύο αυτά κριτήρια: Γλυκαιμικός Δείκτης και Γλυκαιμικό Φορτίο, στις διατροφικές οδηγίες για την διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη.

Όλα τα επιδόρπια της σειράς Sweet & Balance διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένες συνθέσεις με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο (ΓΦ).

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τον πίνακα με το ΓΔ και το ΓΦ όλων των επιδορπίων Sweet & Balance.