Οι Γλυκαντικές ουσίες στα επιδόρπια Sweet & Balance.

Τα επιδόρπια Sweet & Balance αντί για ζάχαρη περιέχουν γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες δεν επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου και έχουν χαμηλή ή μηδενική θερμιδική αξία.

Οι γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα Sweet & Balance είναι αναγνωρισμένες από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και είναι απολύτως ασφαλείς.

Συγκεκριμένα, οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν τα Sweet & Balance είναι:

Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού stevia, το οποίο έχει φυσική γλυκιά γεύση, δε μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν παρέχει θερμίδες.Είναι μια πολύ διαδεδομένη γλυκαντική ουσία που προτείνεται στα διαιτολόγια ελέγχου σακχάρου και ελέγχου βάρους. Κατά μέσο όρο, η γλυκύτητα των γλυκοζιτών της στεβιόλης είναι κατά 250-300 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της ζάχαρης (σουκρόζης) , ενώ έχει χαμηλή διαλυτότητα στο ύδωρ και υψηλό σημείο τήξης.

Ερυθριτόλη που είναι επίσης ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης. Συγκαταλέγεται στις πολυόλες, οι οποίες είναι υποκατάστατα της ζάχαρης και προέρχονται από διάφορα φυτά, φρούτα και εσπεριδοειδή. Η σορβιτόλη και η ξυλιτόλη ανήκουν επίσης στην ίδια κατηγορία. Η ερυθριτόλη έχει γλυκιά γεύση η οποία προσεγγίζει το 60-70% της κοινής ζάχαρης, έχει σχεδόν μηδενική θερμική αξία και έτσι δεν αυξάνει τα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.