Μηλόπιτα

Διαθρεπτικά Στοιχεία Ανά Μερίδα  55γρ.
Ενέργεια 143 kcal
Πρωτεΐνες   2,0 g
Υδατάνθρακες 22,8g
     Εκ των οποίων          Σάκχαρα     2,4g
Λιπαρά   5,0g
     Εκ των οποίων          Κορεσμένα      2,2g
Εδώδιμες ίνες    4,3g
Αλάτι    0,11g

Μερίδες ανά γλύκισμα: 17                Βάρος μερίδας: 55 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 1/2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ  ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ 

ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί SWEET & BALANCE ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ  • 90ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ελαιόλαδο • 3 Αυγά  • 50γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού ) Καρυδόψιχα τριμμένη  • 2 Πράσινα Μήλα • 3 κουτ. σούπας Κονιάκ • 1 κοφτό κουτ. γλυκού Κανέλα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Παρασκευάζετε το SWEET & BALANCE ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού κρατώντας 1 κουτ. σούπας από το μίγμα  • Προσθέτετε στο τέλος το Καρύδι, το Κονιάκ και   λίγη  Κανέλα και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα. • Κόβετε το 1 Μήλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτετε στη ζύμη του κέικ και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι • Το δεύτερο μήλο το κόβετε σε φέτες και τις πασπαλίζετε με τη 1 κουτ. σούπας Μίγματος που έχετε κρατήσει και με την υπόλοιπη Κανέλα. • Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα διαμέτρου περίπου 24cm • Τοποθετείτε τις φέτες του Μήλου στην επιφάνεια του κέικ • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
 

^Απόκρυψη