Πανακότα φράουλα

Διαθρεπτικά Στοιχεία Ανά Μερίδα 85γρ.
Ενέργεια 102 kcal
Πρωτεΐνες   3,5 g
Υδατάνθρακες 10,0g
     Εκ των οποίων          Σάκχαρα     8,8g
Λιπαρά   5,4g
     Εκ των οποίων            Κορεσμένα      3,7g
Εδώδιμες ίνες    0,2g
Αλάτι    0,04g

Μερίδες ανά γλύκισμα: 8                Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
• 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά • 100 γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά • 10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη • 10γρ.        (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ • 1 κουτ. σούπας Ρούμι • 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά • Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο γλυκαντικό από εκχύλισμα του φυτό stevia και σουκραλόζη σε σκόνη και το Ρούμι • Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά • Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο) • Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό • Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό • Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.

^Απόκρυψη