Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα : 10 μερίδες Μέγεθος μερίδας: 40 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 ¼ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 1/2 Αυγό
20 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Ελαιόλαδο
6,5 γρ. (1/2 κουτ. ) Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
50 γρ. (1/2 φλιτζ. ταγιού) Γάλα 1,5% λιπαρά
1 γρ. μαστίχα
3,5 γρ. μαχλέπι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι στους 40°C. Σε ένα μίξερ, προσθέτετε το αυγό, τη μαγιά, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και το γάλα με τα μυρωδικά. Ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Στη συνέχεια, την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 35 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Τη χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη, πλάθετε σε κορδόνια, τα πλέκετε σε πλεξούδα και τοποθετείτε το τσουρέκι σε μία μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον ή μέχρι να διπλασιαστεί και το αλείφετε με αυγό. Ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 160-170°C. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το τυλίγετε με μία πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων, μέχρι να κρυώσει. Απόλαυσε τσουρέκι με ελαιόλαδο χωρίς ζάχαρη.