Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 18 Βάρος μερίδας: 45 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 1/6 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
75 γρ. (3 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
6 αυγά
20 γρ. (4 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ. (2 2/5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες της Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός από πορτοκάλι
30 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
Λίγη βανίλια
20 γρ. (3 κουτ. σούπας.) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. Σοκολάτα Sweet & Balance
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Προσθέτετε στο μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε για 2-3 λεπτά. Λιώνετε τη Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν μαρί, τη ρίχνετε στο μίξερ και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε τη ζύμη του κέικ σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκατοστών και ψήνετε για 45 λεπτά στον αέρα στους 150°C.