Project Description
Απόλαυσε Κέικ ανάμεικτο με σοκολάτα και βανίλια χωρίς ζάχαρη.
Μερίδες ανά γλύκισμα: 22 Βάρος μερίδας: 45 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
345 γρ. (2 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
30 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
21γρ. (4 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
6 αυγά
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγη βανίλια
5 γρ. (1 κοφτή κουτ. σούπας ) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Προσθέτετε στο μίξερ το ηλιέλαιο και το αυγό. Έπειτα, ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance . Χτυπάτε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στο μίξερ και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κρατάτε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια καλά βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 24 εκατοστών. Έπειτα, προσθέτετε το κοσκινισμένο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο 1/3 της ζύμης που φυλάξατε προηγουμένως και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη ζύμη του κακάο στη φόρμα και με ένα πιρούνι το ενσωματώνετε στην πρώτη με σπειροειδή κίνηση. Ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 160°C. Αν θέλετε, πασπαλίζετε το έτοιμο κέικ με λίγο Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance .
Εντυπωσίασε τους αγαπημένους σου με μια ακόμη συνταγή χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!