Project Description
Μερίδες: 18 Μέγεθος μερίδας: 80 γραμ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 1/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
- 300 γρ. (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
- 300 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5% λιπαρά
- 1 γρ. (4/5 κ.γ.) κανέλα
- 30 γρ. (3 κ.γ.) βούτυρο light
- 3 αυγά
- 70 γρ. (7 κ.σ.) Αλεύρι για Όλες της Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- λίγη βανίλια
- 25 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
- Λίγη κανέλα
Για τη ζύμη:
- 300γρ. (2 2/5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες της Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη light
- 100 γρ. (1/2 τμχ.) γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2,5 γρ. (1/8 κ.σ.) αλάτι
- 1 αυγό
- 5 γρ. (1 κ.γ.) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 5 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°- 200°C. Σε κατσαρολάκι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το βούτυρο, το Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance, το Αλεύρι για όλες της χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα αυγά, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτετε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το Μπέϊκιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλο και το απλώνετε σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 cm καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αδειάζετε την κρέμα στο ταψί και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Ψήνετε στους 200°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ:
Κρατάτε το 1/3 της ζύμης και το υπόλοιπο το σε φύλο και το απλώνετε σε ένα ταψάκι διαμέτρου 20 cm καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αδειάζετε την κρέμα στο ταψί και την υπόλοιπη ζύμη πλάθετε κορδόνια τα οποία τοποθετείτε σταυρωτά πάνω στην κρέμα και αλείφετε με ένα αυγό. Ψήνετε στους 200°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 ώρα).