Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 27 Βάρος μερίδας: 50 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ½ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. (1 1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι 2% λιπαρά
20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 1 1/2 πορτοκάλι)
500 γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια ψιλοκομμένα
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια ψιλοκομμένα
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
2 γρ. ( 1/2 κουτ. σούπας) τζίντζερ τριμμένο
6 αυγά
30 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, το αυγό και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γιαούρτι και ακολούθως τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αφρατέψει. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ελαφριά με ένα κουτάλι. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια καλά βουτυρωμένη μεγάλη στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.