Project Description
Δημήτρης Γρηγοράκης
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD
Σαφώς, τα άτομα με ΣΔ πρέπει να καταναλώνουν ενδιάμεσα γεύματα, προκειμένου να αποφευχθεί η υπογλυκαιμία και να πετύχουν έναν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο. Αυτά τα σνακ πρέπει να περιέχουν υδατάνθρακες σε συνδυασμό με πρωτεΐνες και λιπίδια.
Συμπερασματικά, η σωστή διατροφή που συστήνεται στην περίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη ταυτίζεται με τις γενικές συστάσεις για μια υγιεινή διατροφή, με μια ευρύτερη ποικιλία διατροφικών επιλογών και πιο σύνθετα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, στο καθημερινό διαιτολόγιο.