Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 10 Βάρος μερίδας: 45 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 2/3 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
75 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) αραβοσιτέλαιο
3 αυγά
175 γρ. (περίπου 4 τεμάχια) καρότα
20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
225 γρ. ( 2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες της Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδι τριμμένο
25 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη
1,5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κανέλα
Βανιλίνη
3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150οC αέρα. Βράζετε τα 3 καρότα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, τα αφήνετε να κρυώσουν και, στη συνέχεια, τα τρίβετε μαζί με το τέταρτο καρότο. Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάτε 1-2 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε ελαφρώς. Βάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών και ψήνετε στους 150οC αέρα για 45-50 λεπτά .