Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 30 Βάρος μερίδας: 50 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
170 γρ. (7 κουτ. σούπας ) μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα αποβουτυρωμένο 1,5% λιπαρά
10 γρ. (3/4 κουτ. σούπας) ξύσμα λεμόνι
500 γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
350 γρ. πράσινα μήλα τριμμένα (περίπου 4 μήλα)
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
4 γρ. (1 ½ κουτ. γλυκού) κανέλα
9 αυγά
40 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, τα αυγά και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος, προσθέτετε τα μήλα και ανακατεύετε ελαφριά. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια καλά βουτυρωμένη μεγάλη στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.