Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 8 Βάρος μερίδας: 85 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο γάλα 1,5% λιπαρά
100 γρ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
10 γρ. ( 20 κουτ. γλυκού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
10 γρ. (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ
1 κουτ. σούπας ρούμι
70 γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη FYTRO
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά. Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος , το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και το ρούμι. Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε τη διαλυμένη Ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο). Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα και 7 κουτ. γλυκού νερό. Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό. Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα. Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!