Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 20 Βάρος μερίδας: 83 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance
1 κουτί Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτα Sweet & Balance
300 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance
3 γρ. (3 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
10 γρ. (1 ½ κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
180 ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
50 γρ. ( 2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
550 ml (2 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 0% ή 1,5% λιπαρά
1 κουτ. σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ για 2-3 λεπτά και τους 2 φακέλους του κουτιού Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance με την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη λιωμένη και τα αυγά. Προσθέτετε το Κακάο και 100 γραμμάρια Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 26 εκατοστά και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόβετε αν θέλετε λίγο την πάνω πλευρά ώστε η επιφάνεια να γίνει πιο λεία. Ανακατεύετε 100 γραμμάρια γάλα (½ φλιτζ. τσαγιού), το κονιάκ και το Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και ραντίζετε το παντεσπάνι. Χτυπάτε το Μίγμα για Mousse με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας γάλα. Στο τέλος προσθέτετε 100 γραμμάρια λιωμένη Σοκολάτα Sweet & Balance και συνεχίζετε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Απλώνετε τη Mousse πάνω στο παντεσπάνι. Για να φτιάξετε το γλάσο λιώνετε σε μπεν μαρί 100 γραμμάρια Σοκολάτα Sweet & Balance , προσθέτετε 50 ml ζεστό γάλα και ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει και το απλώνετε πάνω στην επιφάνεια της τούρτας. Απόλαυσε Τούρτα Σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη.
Το Μίγμα για Mousse με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.